6 do’s and dont’s så køreprøven lettere bestås

Det at få sit kørekort er en vigtig milepæl i de fleste menneskers liv, og noget som mange er utrolig spændte på og i nogle tilfælde angst for at få overstået. Der er ingen garanti for, at du vil forlade din køreprøve med kørelærens godkendelse på, at du er parat til at bevæge dig ud i gaderne under eget opsyn, men der er nogle tips, der vil forbedre dine chancer for succes.

3 ting du bør gøre:

  1. Få masser af øvelse

Det at lære at være en god chauffør kræver en masse tid og øvelse bag rattet. Der er ting, du vil lære under kørsel, som du bare ikke kan få under huden ved at læse, så det er vigtigt at få fyret en masse timer af inde i bilen. Før du kommer bag rattet, kan du starte med en køreprøvevejledning online for at få tips til, hvordan man består med udmærkelse.

  1. Forbered dig, og tilpas dig til hvad som helst

Uanset om det er vejrforhold, en ambulance der kommer ned ad vejen eller enhver anden situation, der kan ske, skal du være mentalt forberedt til at tilpasse og justere i overensstemmelse hermed. Den eneste rigtige måde at gøre dette på er at få overstået de timer i en bil, som man kan og forsøge at gøre det i en række forskellige vejrforhold. Udelukkende at være ude at køre på smukke, solrige dage vil kun arbejde imod dig, hvis din prøve lander på en regnfuld, overskyet dag.

  1. Vær opmærksom på din kørsel

Det lyder åbenlyst, men det er let at blive distraheret af, hvad evaluatoren gør. At forsøge at se ud af øjenkrogen, hvad de skriver ned, eller hvordan deres ansigtsudtryk er, er ikke en god idé, hvis du håber på at forlade køreprøven som en licenseret driver. Vær opmærksom på vejen, og hvad der sker omkring dig, er den bedste måde at sikre, at det, som eksaminatoren end skriver på sin blok, er positivt – og du får al feedbacken, når din test er overstået alligevel.

Efterlad mentalt alt andet ved døren, og dediker din fulde opmærksomhed til opgaven foran dig. Uanset om det er skolearbejde eller andre ting, der sker i dit liv, skal det midlertidigt nedprioriteres. Ryd din arbejdsbelastning i skolen i den nærmeste fremtid, så du så lidt som muligt er bekymret for, hvordan og hvornår du vil gennemføre kommende opgaver.

3 ting du ikke bør gøre

  1. Bliv spændt op

At slappe af er afgørende for at køre godt. Du skal have et klart sind, en bevidsthed om, hvad der foregår omkring dig, og evnen til at reagere på hvad som helst. Når du er nervøs og spændt, kan du ikke tænke klart og reagere i overensstemmelse hermed. Positiv hypnose har nogle gode tips til håndtering af nerver relateret til kørselstest.

  1. Glem det grundlæggende

Nervøsitet kan i værste tilfælde få skovlen under dig, og i din bekymring for at huske de mindste detaljer om vejens regler kan du overse det væsentligste. Regelmæssigt at tjekke spejlene er en af de mest glemte ting, som nye chauffører glemmer i deres prøve. Totalt fokuseret på vejen foran dem forsømmer de ofte at kontrollere, hvad der ligger bag eller ved siden af dem.

  1. Vær bange for at stille spørgsmål

Du vil gerne se ud som om, at du ved præcis, hvad du laver, men det betyder ikke, at du ikke skal bede om afklaring, hvis en instruktion ikke er tydelig. Hvis du ikke beder om præcisering, vil eksaminatoren utvivlsomt tro på, at du har hørt og forstået instruktionerne. Hvis du ikke gør det, de har bedt om, kan du miste ’point’ og endda dumpe din test.

Vær sikker på, at dine teori- og køretimer har lært dig det, du har brug for – det er jo professionelle, der har haft mange elever i hænderne, der sætter rammerne. Hvis der er områder, du er usikker på, så vær ærlig om det, for du erny bag et rat, og sørg for at få svar på dine spørgsmål eller de vigtige ekstratimer i en bil, så du både består og ikke går på kompromis med din egen og andres sikkerhed.

Vær den første til at skrive en kommentar

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*