Er bilbatteriet klar til kør-selv-ferien?

Følgende artikler er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til i artiklen.

Når man skal på kør-selv-ferie, er der utrolig mange ting, man skal planlægge og være opmærksom på. Der skal være styr på forsikringer, vejhjælpsabonnement og underholdning til turen, og derudover er det altså en god idé at sikre sig, at bilbatteriet er klar til den lange køretur.

Bilbatteriet belastes på den lange køretur

Bilbatteriet kan nemt blive yderligere belastet på den lange køretur, og eksempelvis hjælper det ikke på det at køre i tomgang, når man holder i kø. Desuden vil man på kør-selv-ferien sandsynligvis gøre brug af bilens klimasystem – om sommeren for at holde det køligt og om vinteren for at kunne holde varmen i bilen. Det er også med til at tære på bilens batteri, og er det ikke optimalt, når I drager afsted, kan I altså nemt komme i problemer. Derfor gør du klogt i at sikre dig, at dit bilbatteri kan klare køreturen, inden I sætter kursen mod jeres destination.

Oplad selv dit bilbatteri

Inden du begiver dig ud på den helt store kør-selv-ferie, skal du altså have tjekket dit bilbatteris niveau. Det kan du nemt selv gøre ved hjælp af en batteritester eller -lader. Som udgangspunkt behøver du end ikke at koble batteriet fra for at teste batteriet, så det er hurtigt klaret. Er batteriet godt opladt, er du klar til at drage afsted, og så behøver du ikke at bekymre dig mere om dét.

Bruger du en batterilader til at teste, kan du passende lade dit batteri op, hvis det trænger til det. Det kan du snildt selv gøre – du skal blot følge den medfølgende vejledning. Lader du din bils batteri op regelmæssigt – især hen over vinteren – vil der generelt være langt mindre risiko for, at du lige pludselig står med et fladt batteri og derfor ikke når frem til din destination som planlagt, og det er derfor ganske smart at have en batterioplader derhjemme.

Investér eventuelt i et nyt batteri til din bil

Har du forsøgt dig med selv at lade dit bilbatteri op, men du har erfaret, at batteriet alligevel alt for tit har brug for førstehjælp? Så kan det tyde på, at det er på tide, at du simpelthen køber et nyt bilbatteri. Bilbatterier bliver slidte, og især når kulden rammer landet, kan det være nødvendigt at investere i et nyt. Det kan du eksempelvis gøre på Batteribyen.dk. Du kan snildt selv montere dit nye batteri i din bil, og så er du hurtig klar til at drage på ferie.

Bilbatterier er en stor synder i forhold til tilkald af vejhjælp – særligt om vinteren – og derfor er det smart at være på forkant og selv have tjekket dit batteris tilstand, inden I kører på ferie. Det er træls at køre død halvvejs, når det kunne have været undgået ved blot at tjekke batteriet på forhånd. Så er der i hvert fald noget bedre chancer for, at I når jeres feriedestination til tiden, og I dermed kan komme i gang med alt det sjove frem for at skulle bruge tiden på vejhjælp eller startkabler.

Vær den første til at skrive en kommentar

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*