Bliv klar til teoriprøven – gode råd og tips

Teoriprøve

Er du i gang med at tage kørekort? Så ser du med stor sandsynlighed frem mod den frygtede teoriprøve med gru. Teoriprøven er vigtig – den skal bestås, før du kan komme til køreprøve, og det koster penge at tage den igen. Derfor vil de fleste gerne bestå teoriprøven første gang. Dette er dog nemmere sagt end gjort. En teoriprøve kan være svær, og nerverne kan tage over – selvom du normalt er god til teori, er der altså ingen garanti. Dog er der nogle råd, du kan følge, hvis du gerne vil bestå din teoriprøve i første omgang. Nogle af disse råd og tips får du herunder – så læs med og bliv klædt bedre på til prøven. Held og lykke!

Følg din første indskydelse

Dette er et simpelt råd – men det er et råd, som mange glemmer at følge, når de sidder til prøven. Hvis du får et spørgsmål, hvor du er i tvivl om svaret, er det altid en god ide at følge din første indskydelse. Ofte betyder en indskydelse nemlig, at du har hørt svaret før. Lad være med at bruge for lang tid på at tvivle – svar din første indskydelse og vær klar til det næste spørgsmål. På den måde er der større chance for, at du svarer rigtigt på spørgsmålet og bliver klar til at svare på det næste.

Svar hurtigt

I forlængelse af det første råd: Svar hurtigt. Lad være med at bruge for lang tid på hvert spørgsmål. Det er vigtigt, at du er klar til at kigge op, hver gang der kommer et nyt spørgsmål. Derfor er det også helt okay at sætte et kryds, inden alle svarmuligheder er givet. Følg din indskydelse, og hvis du vil ændre dit svar, vil du have tid til at gøre det, hvis du svarer hurtigt i første omgang.

Vær ikke selvmodsigende

Nogle gange kommer der sammenhængende spørgsmål i forlængelse af hinanden. Hvis dette er tilfældet, er det vigtigt, at du ikke modsiger dig selv. Hvis du lige har svaret, at du vil fortsætte i uændret fart, skal du ikke svare på næste spørgsmål, at du vil flytte foden til bremsen – for så fortsætter du nemlig ikke i uændret fart. Vær opmærksom på dette, da dette ofte koster fejl.

Føl dig ikke snydt

Det er ikke usædvanligt, at du vil få nogle meget simple og lette spørgsmål til prøven. Dette er ikke snyd. Lad være med at finde et problem, som ikke bliver præsenteret for dig. Et spørgsmål kan måske virke for nemt – men det er det ikke. Følg din første indskydelse og svar efter, hvad der bliver præsenteret for dig i spørgsmålet – også selvom det umiddelbart virker for simpelt.

Øv dig

Det vigtigste råd: Øv dig! Det er vigtigt, at du øver dig inden prøven, hvis du gerne vil bestå den. Når du øver dig, øver du din svarteknik samtidig med, at du selvfølgelig bliver bedre til teori – og dermed får nemmere ved at svare på spørgsmålene.

Vær den første til at skrive en kommentar

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*