Dette skal du huske til kør-selv-campingferien

Dette indhold er sponsoreret.

Det har altid været populært blandt danskerne at starte bilen og køre sydpå, når sommerferiemånederne rammer landet. Kør-selv-ferie er ofte en både billigere og mere miljøvenlig måde at rejse på, og derfor er det også blot steget i popularitet i løbet af de seneste år.

Er du og din familie også nogle af dem, der skal køre sydpå denne sommer – og måske med campingvogn? Så er der nogle områder, der er vigtige at få styr på i forhold til både bil og campingvogn. Du får nemlig den bedste ferie, hvis alt er forberedt og klart, så I kan trille ned gennem Europa uden problemer med hverken papirer, bagage eller mekanik. 

I dette indlæg har vi samlet nogle af de vigtigste ting, som du bør tjekke, inden bilen pakkes til årets sommerferie.

Klargøring af campingvognen

Når campingvognen skal gøres klar til en dejlig ferie, er det let at komme til at glemme, at der gælder en hel del regler for, hvor meget en sådan vogn må veje, og hvordan man skal køre med den på vej til sin destination. Du skal derfor huske at tjekke op på reglerne for størrelsen af den campingvogn, du nu engang har, og derefter måle, om det såkaldte kugletryk – det vil sige vognens stabilitet – lever op til de lovmæssige krav. 

Derudover er det en god idé at eftertjekke alt inventaret i campingvognen, før I tager afsted. Det gælder for eksempel vandpumper til campingvogne, der skal være i orden, førend I kan få vand ud af hanerne i køkkenet – fungerer de endnu? Det kan også være at tjekke dækkene, at tjekke strømforsyningen, madrasserne, og at alt står stabilt og godt, så dét også kommer helskindet med til jeres feriedestination efter en lang tur på motorvejen. 

Klargøring af bilen

Når bilen skal ud på en længere tur – og især med tungt læs på i form af en fuldt pakket campingvogn – er det vigtigt, at du forinden har fået tjekket, at alt fungerer, som det skal. Intet ville være mere ærgerligt, end at ferien skulle afbrydes af et motorsvigt eller andre problemer, som kan komme til at stjæle nogle af jeres kostbare feriedage. 

Derudover er der nogle papirer, som du skal sørge for at have med, når du drager på farten i bil. Det gælder naturligvis pas og kørekort, men også bilens registreringsattest og det såkaldte ”DK”-skilt på bilen, hvis ikke du allerede har en EU-nummerplade. Det er nemlig påkrævet, at man kan aflæse, hvor bilen kommer fra. Det samme gælder campingvognen, så husk også at få sat en ”DK”-skilt på denne, hvis der ikke er et i forvejen. 

Den bedste ferie får man, hvis man er velforberedt og klar til alle de forudsete og uforudsete ting, man møder på lande- og motorvejene. Brug derfor god tid på at forberede ferien fra ende til anden, og læg en god plan for hele turen – så får I den bedste oplevelse med kør-selv-ferien.

Vær den første til at skrive en kommentar

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*