Dette skal du være opmærksom på, når du bruger din smartphone i bilen

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Det er efterhånden standard, at du kan tilslutte din smartphone til din bil. På den måde har du mulighed for eksempelvis at høre musik fra din telefon og at bruge denne som GPS på køreturen. Der er imidlertid nogle ting, du skal være opmærksom på, hvis du benytter din smartphone i din bil. Det kigger vi nærmere på her.

Sørg for at gøre din telefon håndfri

Det er ulovligt at benytte håndholdt teleudstyr i trafikken. Du må altså ikke bruge din smartphone med den ene hånd, imens du styrer bilen med den anden. Bruger du derimod din mobiltelefon håndfrit, kan du bruge den til både at tale i, at spille musik fra, navigere efter og endda sende beskeder med ved hjælp af stemmestyring.

Du kan gøre din smartphone håndfri ved hjælp af for eksempel Apple CarPlay eller Android Auto. Det er imidlertid også muligt at tilslutte din smartphone til infotainmentsystemet på andre måder, så selvom din bil ikke understøtter hverken Apple CarPlay eller Android Auto, kan du fortsat bruge din telefon ganske lovligt.  

Monter din smartphone ordentligt i bilen

Du må som udgangspunkt ikke benytte din smartphones knapper eller display, når du kører bil. Det er netop grunden til, at du skal gøre den håndfri ved at tilslutte den til infotainmentsystemet. Der er imidlertid en undtagelse til denne regel. Det gælder nemlig, at du gerne må bruge knapper og display på din smartphone hvis denne er monteret i en holder lig dem, der bruges til GPS’er.

Har du ikke mulighed for at bruge din smartphone håndfrit, kan du altså i stedet vælge denne løsning. Sørg i så fald blot for at få fat i en ordentlig holder til din telefon, så du kan benytte denne forsvarligt. Holderen skal være placeret således, at du nemt kan se, hvad der foregår på skærmen, når du for eksempel bruger den som vejviser. Samtidig må din smartphone naturligvis ikke blokere for dit generelle udsyn.

Beskyt din smartphone – og dermed din bil – imod virus

Efterhånden som biler bliver mere og mere afhængige af deres indbyggede computere, er der mange forbrugere, der er bange for, at deres biler bliver smittede med vira. Der er allerede set eksempler på biler, der er blevet inficeret med virus, og her er det faktisk din smartphone, der udgør smittefaren.

Er din smartphone inficeret med virus, hvorefter du tilslutter denne til din bil, er der fare for, at virussen sætter sig på din bils computer. Vil du beskytte din bil imod vira, gør du således klogt i først og fremmest at beskytte din smartphone. Heldigvis er der rig mulighed for at virusbeskytte din telefon med et af de mange antivirusprogrammer, der er på markedet.

Kaspersky er en af de førende producenter af antivirussoftware og står naturligvis også bag solide antivirusprogrammer til smartphones. Du kan købe Kasperskys softwares hos e-gear.dk, som forhandler software til både smartphones, laptops og tablets.

Vær den første til at skrive en kommentar

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*