Er din bil sommerklar? Sådan sørger du for den gode sommeroplevelse på fire hjul

Old car in spring

Sol, sommer og køreture lyder måske som sød musik i dine ører. Med få midler får du en endnu bedre køreoplevelse under sommersolen.

Dagene bliver længere, og inden længe står solen på sit højeste og genspejler sig majestætisk i bilens lak – hvis ellers der ikke er alt for meget efterslæb af sne, slud og smuds ovenpå vinterens strabadser.

Ligesom vinteren kræver sin forberedelse for bilejeren, gør sommeren også. Her skal der gøres klar til varme vejbaner og løbende renses for strandsand og græstørv.

En flot ren og poleret bil tager sig simpelthen bare bedre ud i sommersolen. Og det er kun én af flere faktorer, der gør sommeroplevelsen på fire hjul endnu bedre.

Her følger et par gode tips til, hvordan du og din bil bliver helt klar til sommeren.

Kør sommeren i møde med nye sommerdæk

For mange bilejere er skiftet mellem sommer- og vinterdæk synonymt med overgangen mellem årstiderne. Og selvom det tit bliver betragtet som et nødvendigt onde og et dagsprojekt, der bare skal overstås, kan det foregå meget nemmere, end man skulle tro.

Hos flere autoforhandlere udbydes der montering af dæk. Du skal blot bestille og lægge vejen forbi. Og hvilken bedre lejlighed til at få taget temperaturen på dine nuværende dæk, der skal leve op til regler for slitage for at opfylde lovkrav. Krav, der siger, at dækmønstret skal være på minimum 1,6 millimeter, mens anbefalingerne lyder på 3,0 og 4,0 afhængig af sæsonen. Dækkenes tilstand spiller nemlig en afgørende rolle for din køreoplevelse – om vinteren såvel som om sommeren.

Og måske er det netop i år, at det er tid til at investere i nye sommerdæk.

Skiftet til sommerdæk er din mulighed for at tilpasse og optimere din kørekomfort. På en varm vejbane giver sommerdækket, der er hårdere og har bredere overflader, nemlig et betragteligt bedre vejgreb. Ligesom tilpasningen til årstiden forbedrer sikkerheden for kørslen – akkurat som vinterdækket om vinteren.

Hos flere dækforhandlere, der i vid udstrækning findes online, er der rig mulighed for vejledning ud i dæktyper, eftertjek og mulighed for montering og løbende serviceydelser.

Den perfekte sommer-playliste

Ligger man allerede i solid cruise control på landevejen med dugfriske, nye sommerdæk, er stemningen sat for en forrygende tid i kabinen. Den kan dog blive endnu bedre med musik i ørerne, der kæler lige så silkeblødt for ørerne, som nye sommerdæk gør for asfalten.

Med den perfekte sommer-playliste på anlægget eller det helt rigtige udvalg af cd’er bliver sommersolen på himlen kun flottere, og atmosfæren bag rattet får endnu et nøk opad.

Kig forbi streamingtjenester som Spotify, Tidal og Google Play, der alle tilbyder muligheden for at oprette playlister eller vælge nogle, der er præfabrikerede. I selskab med et AUX-kabel er du klar til at plotte telefonen i bilens anlæg, læne dig tilbage i sædet og rulle ned for vinduerne.

Således kan du lade de helt rigtige sommer-rytmer rulle udover dig, mens du selv ruller ud i sommeren.

Vær den første til at skrive en kommentar

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*