Din guide til at finde de rigtige fælge til din bil

Fælge

[Denne artikel kan indeholde reklame]

Man skal aldrig gå ned på udstyr. Det er en uskreven regel – ikke mindst blandt mange mænd. Denne livsfilosofi er ikke mindst gældende, når det kommer til bilen. For en bil kan forkæles ud over alle grænser. Og når det kommer til bilens fælge, er udstyrsreglen ingen undtagelse.

Men hvilke fælge passer til hvilke biler? Og hvilke fælge skal du vælge. Det bliver du meget klogere på, når du har læst denne artikel til ende, hvor vi guider til at finde de rigtige fælge.

Vælg en seriøs og anerkendt forhandler

Der er en lang række forhold, du skal være opmærksom på, når du vælger fælge. Så du med sikkerhed ender med de rigtige. Dette er ikke alene på grund af, at de skal passe til din bil, men også af sikkerhedsmæssige årsager.

Fælge skal nemlig være godkendt af TÜV eller af en anden europæisk godkendt instans. Det er nemlig din garanti for, at de pågældende fælge lever op til alle krav inden for sikkerhed og er blevet testet for blandt andet levetid og på styrke. Eksempelvis skal en fælg kunne klare belastninger, der svarer til omtrent 300.000 kilometers kørsel. Derudover er godkendelsen med til at sikre, at fælgen passer til den pågældende biltype.

At finde de rigtige og godkendte fælge er ikke ensbetydende med, at prisen stiger til det uoverkommelige. Du kan nemlig sagtens finde billige alufælger, der samtidig er godkendte, og som lever op til alle krav.

Letmetalsfælge eller stålfælge – hvilken skal du vælge?

Det kan være svært at vælge de rigtige fælge, når man ser det store udbud. Men der findes en række faktorer, du bør have med i dine overvejelser, inden du kaster din kærlighed og penge på et bestemt sæt fælge. Nemlig, hvorvidt du ønsker fælge af letmetal eller stål.

Begge typer har hver deres egenskaber. Og vælger du fælge i letmetal, kan du regne med at kunne benytte dem hele året rundt. Du skal dog være opmærksom på, at fælge i letmetal skal renses og vaskes jævnligt. Mange vælger en løsning, hvor de vælger letmetalsfælge til deres sommerdæk, mens valget ender på stålfælge til deres vinterdæk. Hvad der passer bedst til dig og din bil, er selvfølgelig helt op til dig at vurdere. Derudover kan det have betydning for dit valg, hvorvidt du eksempelvis kører med helårsdæk.

Lev op til kravene for korrekte fælge

Ligesom med dæk skal dine fælge også leve op til en række krav, før de er lovlige at anvende. Du skal dog ikke have din bil til syn, efter du har skiftet dine fælge. Men derfor skal fælgene dog stadig leve op til nogle krav.

Blandt andet må sporvidden ikke ændres i forhold til bilens typegodkendelse. Imidlertid er en maksimal afvigelse på 20 mm i forhold til den mindst tilladte sporvidde dog tilladt.

Herudover skal du være opmærksom på forholdet mellem dækket og skærmen. Dækket må nemlig ikke rage ud over skærmens kant. Desuden skal dækomkredsen holdes indenfor et interval på + /- fem procent af bilmodellens godkendelse.

Hvis man står i den situation, at dækket passer til fælgen, og det er lige bredt foran såvel som bagtil, kan man ændre dækbredden.

Vær den første til at skrive en kommentar

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*