Er du forberedt på de første spørgsmål til køreprøven?

Dette indhold er sponsoreret og lavet i samarbejde med den/de samarbejdspartnere der links til.

Det er ikke kun bilen, der ofte kører i højt gear til køreprøven. Ens tanker kører rundt og rundt, mens koncentrationen prøver at tage over. Bare rolig. Det er helt naturligt. Du skal nok klare din køreprøve alligevel, hvis du har forberedt dig ordentligt.

Allerede fra første møde med din køresagkyndige skal du være skarp og vise, hvad du har lært. Det er trods alt nemmere at slå koldt vand i blodet, hvis du føler dig selvsikker i de lumske spørgsmål, der lurer i de første minutter af køreprøven.

Få styr på, hvordan bilen fungerer

Om du er bilentusiast eller bare mangler et kørekort til at komme frem og tilbage til gymnasiet, så er der krav til dit kendskab til bilens funktioner og dele. Det er netop på dette område, at de første spørgsmål kommer i spil.

Et af spørgsmålene vedrører ofte om bremsen, hvilket selvfølgelig er yderst relevant. Siddende i bilen kan du teste bremsen ved hjælp af at trykke bremsepedalen ned. Hvis bremserne virker optimalt, vil du ikke kunne træde bremsen i bund.

Der er tilmed nogle kraftige bremseklodser til bil, som du kan efterteste ved at lave hårde opbremsninger. Det er primært god information at have fremadrettet, da du med stor sandsynlighed ikke bliver bedt om at teste selve bremseklodserne til din køreprøve.

Hvor meget skal du have styr på?

Den køresagkyndige har ofte forskellige dele, hvis funktion de kan kræve en forklaring på. Det kan være mængde af sprinklervæske, kølervæske eller benzin. Derudover er det også vigtigt, at du har styr på slidmærkerne på dækkene.

Selvom det lyder af meget, så vil du nå langt med en god forberedelse og en stor spørgelyst under dine køretimer. Der er ingen forventninger om, at du har samme kendskab som en mekaniker, der dagligt ligger på industrigulve og kender bilens dele til punkt og prikke.

Den køresagkyndige tager primært udgangspunkt i bildele, som du bør have kendskab til for at være en sikker bilist i trafikken. Det er trods alt til fare for både dig selv og andre, hvis du ikke opdager fejl ved dine bremser, den manglende kølervæske i beholderen eller mangel på benzin i tanken. Hvis du på stående fod føler dig usikker på, hvad den køresagkyndige vil spørge om, så hiv fat i din kørelærer. Derefter kan I gennemgå de enkelte dele sammen. På den måde du bliver klogere på, hvordan du forbereder dig på de første spørgsmål til køreprøven.

Vær den første til at skrive en kommentar

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*