Forlæng levetiden på dine dæk

Many tires

Kalenderen siger officielt vinter lige om lidt, og det betyder lave temperaturer, frost og sne. Det betyder, at det igen er blevet tid til at skifte dæk på bilen, så du kan køre sikkert og trygt på de glatte vinterveje. Mange danskere klarer selv opgaven med at skifte dæk, hvilket kan betale sig, da det kan blive en dyr affære at få det lokale autoværksted til at klare opgaven. Den største fordel ved at skifte dæk på bilen selv er, at du hurtigt kan få et overblik over dine dæks tilstand samt forlænge levetiden på disse med et par få simple tips og tricks. Læs videre og opdag, hvordan du forlænger levetiden på dine dæk.

Step 1: hvor slidte er dine dæk?

Start altid med at tjekke dækmønstret på dine dæk, og husk, at lovgivningen kræver, at mønstret er minimum 1,6 millimeter dybt. På alle dæk sidder en lille indikator, der fortæller dig, hvor slidt dækket er. På mange nyere dæk sidder endda også en indikator ved 3 millimeter, da denne dybe anbefales af blandt andet FDM.
Du skal også huske at tjekke, hvordan dine dæk er slidte. Hvis de eksempelvis er mest slidte på midten, kan det betyde, at du har for meget luft i dine dæk. Sidst, men ikke mindst, er det altid en god idé at skifte rundt på dækkene på bilen, da de forreste dæk altid vil blive slidt hurtigere end de bagerste – specielt hvis du kører meget lange ture i høj fart. Vær dog opmærksom på, at det ikke er alle dæk, hvor det er tilladt at bytte rundt. Det kan dog forlænge levetiden gevaldigt på dine dæk, hvis du kan ombytte dem på bilen.

Step 2: Opbevar dækkene korrekt

Hvis du mener, dine dæk ikke trænger til en udskiftning til en nyere model, er det vigtigt, at du opbevarer dækkene på rette vis. Du kan enten gøre brug af et af landets mange dækhoteller, typisk ejet af autoværkstedskæder, eller du kan opbevare dem selv i hjemmet. Det vigtigste er bare, at du husker at opbevare dem stående med luft omkring sig, og aldrig stiller noget ovenpå dem, der kan forårsage, at de bliver skæve. Derudover skal lokalet være tørt uden for meget direkte sollys.

Hvis du opbevarer dine dæk korrekt, kan du være sikker på, at levetiden forlænges gevaldigt – så tænk dig godt om, inden du afmonterer dækkene og smider dem ind i garagen.

Brug for nye dæk?

Mange danskere kører rundt på vinter- eller sommerdæk på bilen, der ikke er sikre. Det kan nemlig virke som en meget dyr fornøjelse at købe nye dæk, og derfor tænker man ofte, at dækkene sagtens lige kan klare en sæson mere på vejene. Vi opfordrer dog på det kraftigste til, at man allierer sig med en fagmand, der kan vurdere dækkenes tilstand, eller blot køber nye dæk med det samme. Der findes heldigvis et væld af forskellige online virksomheder, der sælger dæk meget billigere end ude hos forhandleren, og på denne hjemmeside kan du gå på opdagelse i et bredt sortiment af kvalitetsdæk til lave priser. Dækkene bliver leveret til døren, og så skal du blot selv sørge for at montere dem på bilen. Det er både nemt og billigt.

Vær den første til at skrive en kommentar

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*