Giv bilen et tjek, når vinteren er overstået

Følgende artikler er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til i artiklen.

Lad os blive enige om det; det er ikke lige så sjovt at være bilejer om vinteren, som det er om sommeren. For det første er det knap så sjovt at køre på isglatte veje, og for det andet er vejret, og de følger det har, hårdt for bilen. Det betyder også, at du skal være opmærksom på, at din bil kan have fået nogle små skader eller ting, der skal vedligeholdes i løbet af vinteren. Når nu vinteren er ved at gå på hæld, er det derfor også en rigtig god ide at give din bil et tjek. Hvis du giver din bil et tjek efter vinteren, er der større chance for, at den ikke får skader eller problemer i løbet af foråret eller sommeren – hvor det jo skal være sjovt at være bilejer. Herunder får du nogle gode tips til, hvad du skal tjekke på bilen, når vinteren er forbi, for at gå foråret i møde med en bil, der er på toppen.

Saltede veje kan skade undervognen

De isglatte veje er ikke blot kedelige at køre på, fordi de er glatte. De er også kedelige at køre på, fordi de bliver strøet med salt. Saltet kan være skadeligt for bilen, idet det blandt andet øger risikoen for rust i undervognen. Undervognen er altså én af de ting, du bør tjekke på din bil, når vinteren er forbi. Du kan få din undervogn tjekket ved en mekaniker – det er i hvert fald det nemmeste. Hvis du i værste fald skal have en ny undervogn, eller hvis du skal have udskiftet dele af undervognen, har du flere muligheder. Der er nemlig flere forskellige producenter af undervogne og dele til den. En af de mest anerkendte producenter er Bilstein, der blandt andet producerer undervogne og støddæmpere i topklasse.

Viskerne skal tjekkes

Viskerne er heldigvis lettere at tjekke, og de er også lette at udskifte, hvis de er blevet slidte henover vinteren. Ikke desto mindre er det ligeså vigtigt, at du får tjekket viskerne, når vinteren er ovre. Hvis viskerne bliver slidte, kan de ridse forruden, hvilket i sidste ende kan skade dit udsyn og bilens forrude. Viskerne kan blive slidte henover vinteren, fordi salt og andet snavs fra jorden bliver slået op på bilen – og viskerne – når der køres i det sjappede vejr. Du skal altså ikke tøve med at udskifte viskerne på bilen, hvis de er slidte eller i stykker. Der er flere måder, hvorpå du kan finde ud af, om viskerne skal skiftes. Du kan blandt andet se det, hvis de ikke visker jævnt, eller hvis de laver streger over ruden, når de er i gang.

Når vinteren er forbi, kan du i realiteten med fordel sørge for at lave et gennemgående tjek af din bil. Først og fremmest er det dog en rigtig god ide at sørge for at vaske den grundigt udenpå. Det er nemlig alfa og omega, at saltet bliver vasket væk, så det ikke skader bilen i længere tid end højst nødvendigt.

Vær den første til at skrive en kommentar

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*