Gode råd til dig, som er ny bilist

Dette indhold er sponsoreret

Glæden og lettelsen ved at få sit nye kørekort i hånden er umulig at beskrive. At gå til teori og tage køretimer kan føles som evigheder, når du bare glæder dig til friheden ved selv at kunne køre bil. Dermed er forløsningen også meget stor, når kortet endelig kommer i hus. Nu skal der bare ud og køres en masse kilometer, så du kan få erfaring og lære trafikken bedre at kende. Som nyudklækket bilist er friheden ved at kunne fragte sig selv rundt stor.

Denne frihed kan man få ved at låne bil af venner eller familie, men endnu større er den hvis man sidder i egen bil. Men har du lige brugt hele din opsparing på betaling af selve kørekort, kan dette godt virke som et uoverskuelige projekt. Der er heldigvis mange muligheder for at tage et billån, så du kan finansiere din helt egen bil. 

Tag det roligt

Et vigtigt råd til dig, som er ny bilist, er at tage det roligt. Nok har du lige fået kørekortet, og du har dermed bevis på at du kan køre bil, men du er først nu blevet lukket ud i trafikken på egen hånd. Det er vigtigt at huske på og have respekt for, at du ikke har været bilist længe. Både til dig, der føler sig som verdensmester i at køre bil, og dig, som føler dig usikker i trafikken. Hellere tage dig ekstra tid inden du kører ud over hajtænderne, end at tage chancer ved at køre ud for hurtigt.  

Få erfaring

Med et nyerhvervet kørekort har du netop lige siddet med hovedet i lærebogen og tillært dig en masse viden om biler, trafikken og det at være bilist. På trods af al den nye tillærte viden, er det først nu, du skal ud i den virkelige verden og lære at begå dig i trafikken. Teoritimer og køretimer har du måske haft masser af, men kilometer på kontoen og dermed erfaring mangler du. Det bedste tip til at blive en god og sikker bilist er at tage imod al den erfaring, du kan komme i nærheden af. Skal du med forældrene op og handle, så tilbyd dig som chauffør. Skal bedstemor køres hjem efter lidt for mange snaps til julefrokosten, så tilbyd dig som chauffør. Jo hurtigere du kommer bag rattet, jo hurtigere bliver du en god og sikker bilist i trafikken.

Vær den første til at skrive en kommentar

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*