Gode råd til køreprøven – bliv godt klædt på!

Gode råd til køreprøven - bliv klædt på her!

Skal kørekortet i hus? Så skal du først bestå den vigtige køreprøve. Køreprøven er altafgørende for, om du får dit kørekort – uanset hvor god du er til teori, kan du ikke komme udenom køreprøven. Derfor bliver mange utrolig nervøse op til køreprøven, som på mange måder er den afgørende test for, at du har lært, hvad du skal. Der er dog ikke grund til den store nervøsitet – en dumpet køreprøve betyder ikke, at du ikke kan få et kørekort. Den betyder blot, at du skal bruge et ekstra forsøg – hvilket langt fra er usædvanligt. Hvis du står foran den spændende køreprøve, får du her nogle gode råd til køreprøven, der kan klæde dig bedre på til “skæbnens time”, så du forhåbentlig består i første hug og kan gå derfra med et kørekort i hånden.

Læg nervøsiteten på hylden

Det lyder nemmere sagt end gjort – men prøv alligevel. At være nervøs er ganske naturligt, men hvis du er meget nervøs, vil du have nemmere ved at lave fejl. Tænk på, at du sagtens kan gå op til en ny køreprøve, hvis du ikke består i første omgang. Tænk på, at du ikke behøver at køre perfekt – der er plads til småfejl til køreprøven. Måske kan det hjælpe på din nervøsitet, hvis du ikke fortæller til omverdenen, at du skal til køreprøve; på den måde tager du noget af presset fra dine skuldre.

Øv dig!

Det er selvfølgelig vigtigt, at du tager dine køretimer seriøst. Vær realistisk og lad være med at overvurdere dine egne evner. Lyt til din kørelærers råd – synes din kørelærer, du har brug for mere træning, eller synes din kørelærer, at du er klar? Selvom du selv synes, du har helt styr på det der med at køre bil, er du altså ny – du kan ikke køre perfekt, og det forventes ikke af dig. Øv dig til køretimerne, og øv dig inden køreprøven: Lær bilens teknik at kende. Dette er en del af køreprøven – og vigtig for, at du kan bestå.

Se fremad

Til køreprøven er det vigtigt, at du sørger for at kigge langt frem i trafikken. Det letter din kørsel betragteligt, hvis der ikke pludselig kommer et fodgængerfelt eller en parkeret bil, du ikke på forhånd har set.

Få styr på venstre og højre

I en presset situation kan det være svært at huske, hvilken vej der er højre, og hvilken vej der er venstre. Et god råd er at skrive et ”V” på din venstre håndryg og et ”H” på din højre håndryg. Således kan du altid kigge på dine hænder, hvis du er i tvivl om den køresagkyndiges anvisninger. Hvis du ikke er god til højre og venstre, kan du sige det til den køresagkyndige, inden prøvens start. Når den køresagkyndige er forberedt, er det større chance for, at denne vil hjælpe dig. Ligeledes vil det kunne gøre dig mindre stresset, at du ikke skal tænke på dette under prøven.

Andre gode råd til køreprøven? 

Vi håber, du har kunnet bruge ovenstående tips og tricks og ønsker dig alt held og lykke med at få kortet i hus. Har du selv nogle gode råd til køreprøven, som du ønsker at dele med vores læsere, er du mere end velkommen til at efterlade en kommentar nederst på siden.

Vær den første til at skrive en kommentar

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*