Har din bil de bedste forudsætninger for at klare vinteren?

Dette indlæg er lavet i samarbejde med den/de hjemmesider der linkes til.

Vinterkulde, sne og slud. Disse er muligvis din bils værste fjende, hvis du glemmer at klargøre den til vinteren.

Når vinteren nærmer sig, er der rigtig mange ting at tage højde for som bilejer. Det vigtigste råd er, at du reagerer hurtigt og kommer skaderne i forkøbet. Når først skaden er sket, vil din pengepung nemlig blive straffet for din dovenskab. 

Hvis du har svært med at finde tid i en presset hverdag, så er nogle af tingene mere væsentlige at ordne end andre. Det kan være vinterdæk, ny lakering eller jævnlige bilvaske. Vi har dog udvalgt nogle specifikke områder, der hurtigt bliver glemt i forbifarten. 

Gør garagen til den perfekte vinterhule for din bil

Det er let at tro, at de fleste vinterskader sker ude på landevejene. Mange af skaderne kan til gengæld sagtens udvikle sig, mens bilen er parkeret i din garage eller carport. Det kan for eksempel ske, hvis temperaturen er svingende grundet et hul i taget. 

I det tilfælde, er det i første omgang smart at lukke hullet til med trapezplader. Det er en billig, praktisk og midlertidig løsning, der kan gøre en stor forskel på omfanget af skaderne. Når tiden og pengene er til det, kan du derefter finde en løsning, der passer bedre til resten af taget.

Der er selvfølgelig mange smarte måder at gøre garagen til et mekka for din bil hen over vintermånederne. Så længe der er tørt og mulighed for udluftning og varmeregulering, så får din bil nogle gode forudsætninger for at klare en hård vinter. 

Pas ekstra godt på din bil om vinteren – både indvendigt og udvendigt

Det gør underværker, hvis du skruer op for de antal gange, du normalt tager til din lokale bilvask. Den lumske rust elsker, når der ligger mudder eller slud på bilen, der er blevet godt saltet på grund af det kraftige vejsalt. 

Som en bilist med sans for økonomi har du nok regnet ud, at det gør juletiden dyrere end nødvendigt med jævnlige bilvaske. Du sparer trods alt også en stor mængde penge, hvis du selv går i gang med rengøringen. Den grundige rengøring bliver lettere, hvis du anskaffer en eller flere rengøringsvogne. Disse slags vogne er optimale, når du skal adskille rengøringsmidler til den udvendige og den indvendige del af bilen. På den måde har du alt udstyr ved hånden, når du skal give din bil de bedste forudsætninger for at overleve vinteren.

Vær den første til at skrive en kommentar

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*