Hvilken bil passer til dig?

Man taler ofte om duften af ny bil, som om det er noget ganske særligt. Måske er der noget om snakken. Ikke desto mindre er der i hvert fald noget ved følelsen af at købe en ny bil. En særlig kilden i maven, når man tager sine første køreture. Inden man breaker bilen ind og gør den til sin egen.

Men det er forskelligt fra person til person, hvilken type bil, der passer bedst til en. Og det kan være svært – især hvis man er førstegangskøber – at gøre sig helt klog på, hvilken type bil man egentlig skal vælge. For at hjælpe dig et skridt nærmere på drømmebilen har vi i denne artikel fundet frem til en række forskellige biler, der passer godt til forskellige typer af billister. Og forhåbentligt er din drømmebil imellem.

Køb gammelt, hvis du elsker at rode med biler

Det er ikke fordi, det bliver nemmere at købe biler af ældre dato i nutidens samfund, da mange ældre biler ikke er optimeret på miljøfronten. Ikke desto mindre kan man lave en god handel på en ældre bil, hvis man ellers har hænderne skruet ordentligt på. Og så har ældre biler bare en helt særlig charme, da man var noget mere udsvævende i både form, design og farver før i tiden.

Det gælder om at finde en bil, der heller ikke er alt for gammelt. For det første fordi den derved bliver alt for dyr i brændstof. For det andet skal meget gamle biler leve op til skrappere krav. Så du kan med fordel gå efter en model, der trods alt ikke er alt for gammel. For eksempel en gammel Peugeot, Skoda eller VW. Alle biler og modeller, der er kendt for deres gode holdbarhed.

En lille model passer til byen

Bor du inde i byen, hvor det kan være svært at parkere og generelt mere udfordrende at manøvrere rundt, så ville det være en fordel for dig at vælge en mindre bil. For med en lille bil er risikoen for buler eller irriterende trepunktsvendinger betydeligt mindre. Vælg eksempelvis en Volkswagen Up eller en lille vogn fra Kia, der har mange forskellige modeller. På den måde kan du let komme fra a til b uden at have besværet med en stor bil.

4-hjulstrækker til landet

Bor du på landet, er din dagligdag noget anderledes, end hvis du bor i byen. Derfor kan du med fordel gå efter en større model, hvor man har plads til at handle stort ind eller fylde baggagerummet med poser til genbrugspladsen.

Bor du desuden i et område, hvor snerydderen og saltsprederen er et sjældent syn i vintermånederne, kan du eventuelt vælge at gå efter en model med 4-hjulstræk. På den måde er du sikker på, at du kan klare de fleste vejmæssige udfordringer, der måtte komme din vej.

En stationcar til børnefamilien

Hvis du har børn, så ved du hvilken udstyrspakke der hører med. Derfor bør du også vælge en bil, der kan imødekomme dette. For du vil formentlig ikke have meget held med at forsøge at pakke en barnevogn ned i en lille Toyota Aygo eller en tilsvarende model.

Gå gerne efter en stationcar, så du også får rumfanget i ”taget” i baggagerummet med i pakken. Det er utrolig hvor meget ekstra luft, det giver, når bilen skal pakkes.

Vær den første til at skrive en kommentar

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*