Hvordan består jeg min teori- og køreprøve?

Dette er betalt indhold af nedenstående virksomheder.

Det er et spørgsmål, de unge stiller til sig selv, når de skal til at vælge køreskole – eller måske allerede er startet på teoriundervisning. For som helt ny i faget kan det bare være svært at forstå alle reglerne. Mange kan lide at lære og få mest ud af undervisningen, mens andre bare vil ud at køre bil. De fleste har dog til fælles, at de gerne vil spare de ekstra udgifter, der er forbundet med at skulle tage en køreprøve om. 

Forstå virkeligheden

Det var lettere, dengang man var barn, da man blot skulle håndtere sin cykel på cykelstien eller måske færdedes i skoven på sin specialized mtb. Friheden er fantastisk. Der var mange færre regler at have styr på, for ofte handlede det bare om at more sig. Når man træder ind i de voksnes rækker, kan der være forskellige årsager til at ville tage et kørekort. Ofte er det, fordi man nu kan have det sjovt med at køre rundt i en bil i stedet for på cyklen. Andre gange er det mere praktiske motiver, der ligger bag, for bilens funktion er jo egentlig at kunne transportere en fra A til B. 

Fælles for begge årsager til at sikre sig kørekortet er dog, at der er et stort ansvar forbundet med det at køre bil. Når man forstår ansvaret og vigtigheden af at være i stand til at bære ansvaret, så føles teoriundervisningen helt anderledes. Der sker et skifte i bevidstheden, for pludselig er det ikke bare noget kedeligt noget, der skal overstås, men faktisk er det noget, der er ekstremt vigtigt. 

Du kan hjælpe dig selv

Når du opnår bevidstheden, så forstår du, at det er vigtigt, at du hører efter og deltager i undervisningen. Det øger helt automatisk koncentration – og når du koncentrerer dig, så er du i stand til at tage imod langt mere information, end når du ikke er mentalt til stede. Du muliggør det altså for dig selv at suge mere information til dig, hvilket gør, at din hjerne danner billeder af dagligdagssituationer, hvor informationen er brugbar. 

Pointen er, at du derved husker trafikreglerne langt bedre, hvilket gavner dig i mange situationer. Når du er blevet 100-meter-mester i trafikreglerne, vil du dels være langt bedre rustet til teoriprøven, så du ikke skal tage den om. Dernæst vil du kunne bruge din viden, når du skal op til den praktiske prøve. Vigtigst af alt, vil du være i stand til at begå dig sikkert i trafikken, hvilket er for alles bedste. Held og lykke!

Vær den første til at skrive en kommentar

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*