Hvad kan du selv lave på bilen?

Følgende artikler er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til i artiklen.

Lige så dejligt det er at have en bil, lige så irriterende er det, når den skal på værksted. Det skal tilpasses med arbejdstiderne, og så skal regningen selvfølgelig betales – typisk er det altså både besværligt og dyrt. Selvom rigtig mange vælger at køre bilen på værksted, når der er nogle småting, der skal repareres, så kan man altså også selv vælge at reparere de ting – hvis man vel at mærke er sikker på, man kan gøre det rigtigt. På den måde sparer man penge. Det er dog langt fra alle ting, man selv kan reparere på bilen. Herunder får du en ide om, hvad du selv kan lave, når din bil begynder at have brug for en overhaling. Ligeledes får du et godt tip til, hvordan du kan få den billigste værkstedregning, hvis uheldet er ude, og din bil skal på værksted.

Det flotte ydre

Du behøver ikke at få andre til at hjælpe dig, når din bils udseende skal have en overhaling. Det er typisk ikke et job for værkstedet at vaske eller polere din bil, men mange betaler sig alligevel fra at få det gjort. Det behøver du ikke. Du kan spare mange penge, hvis du vælger at vaske din bil i hånden. Det tager længere tid, end det gør, hvis du kører den i vaskehallen. Til gengæld kan du så få lidt god kvalitetstid med din kære bil.

De små reparationer

Som nævnt er der mange, der kører bilen på værksted, hvis der skal laves nogle småjusteringer eller -reparationer. Dette er dog ikke altid nødvendigt. Hvis du har lyst til selv at lave noget på din bil, og du har lidt håndværkersnilde, kan du typisk godt løse de fleste små udfordringer selv. Som udgangspunkt kan man sige, at du selv kan reparere de ting, der kan købes på en tankstation eller på en webshop. Du kan eksempelvis selv skifte olie, rense filteret, skifte dæk, lygter eller vinduesviskere. Du kan ligeledes selv reparere bilens sikringsboks eller lappe bilens køler. Der er mange småreparationer, der kan laves, uden du behøver at besøge mekanikeren.

Find det billigste værksted, hvis uheldet er ude

Hvis uheldet er ude, og du ser dig nødsaget til at køre din bil på værksted, er det en god ide, at du først finder det billigste værksted. Dette kan du gøre ved at indsamle tilbud på reparationen fra flere forskellige værksteder. Eksempelvis er der stor variation på pris på skift af tandrem. Ved at få tilbud fra flere forskellige værksteder kan du finde den billigste pris på skift af tandrem, inden du lader din bil komme under kniven. Læs mere om et sådant skift, hvis det er aktuelt for dig.

Det nævnte tip kan du bruge, uanset hvilken reparation der skal laves. Hvis du ikke selv magter opgaven – hvad enten den er stor eller lille – bør du altså tage kontakt til flere værksteder, hvis du ønsker den billigste pris på din bilreparation.

Vær den første til at skrive en kommentar

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*