Ny bilist? Hvilken bil skal du vælge?

Peugeot 208

Har du lige erhvervet dig et kørekort, kribler det sikkert for at komme ud at køre. Men før du gør begiver dig ud på landevejene, skal du have noget at køre i – og hvad skal det så lige være? Det er en jungle derude. Spørger du bilforhandleren, vil han sige, at du skal købe. Og spørger du leasingudbyderne, vil de nok argumentere for leasing.

Vigtigst af alt er, at du får en bil, der lever op til dine krav, ønsker og ikke mindst behov. Er du 18 år, har du nok ikke samme kørselsbehov som en pendler, der hvert år kører 30.000 km eller mere. Du har ikke brug for en bil med et stort bagagerum, hvor der er plads til barnevogn og lignende, hvorfor en mindre model sagtens kan gøre det.

Vælg bil efter kørselsbehov

Som ny bilist kender du måske ikke helt dit kørselsbehov endnu – hvem ved, hvad fremtiden bringer? Skal du studere i en anden by, eller skal du pludselig køre længere til arbejde? Vælger du med fornuften, er det bestemt muligt at få masser af bil for små penge. Dette gælder både i relation til køb af en ny eller brugt bil og sågar også leasing, som virkelig er et attraktivt marked for dig, der ikke har råd til at lægge flere hundredtusinde kroner for en ny bil.

Men vælger du ud fra dit kørselsbehov, kan du passende vælge en bil, der kører langt på literen. Det er som regel altid en god idé at vælge en brændstoføkonomisk bil, hvis pengene er små. Lever du på SU, vil det give rigtig god mening, så du ikke skal tanke så ofte. Ligger dit studie 10 km fra din bopæl, kan du måske nøjes med at bruge en tank eller to om måneden. Diesel er et billigere brændstof end benzin, og kan du få en bil, der kører 25-30 km/l, kan det sagtens lade sig gøre at have bil på SU.

Prøv flere biler af, før du vælger

Men hvilken bil skal du så lige vælge? Har du ikke råd til at købe, kan du passende lease. Korttidsleasing eller minileasing, om man vil, er en nem måde at få en billig bil på, hvor du kender dine månedlige udgifter. Her skal du ikke engang betale forsikring eller for værkstedsregninger. Det er med i prisen. Tag fx en lækker, rød Peugeot 208, som er en vældig populær bil, der er enormt økonomisk at køre i. Den er opgivet til 33,3 km/l og kan fås med en dieselmotor med 100 hk. Ved minileasing kan du få den med 20.000 km årligt. Det er mere end rigeligt, hvis ikke du pendler for langt hver dag. Du kan læse mere og lease en Peugeot 208 på Bilabonnement.dk.

Ved denne type leasing kan du prøve flere biler af, før du fx beslutter dig for at købe en bil på sigt. Du binder dig kun for 3 måneder ad gangen og kender i lejeperioden alle dine udgifter. Du kan få førnævnte Peugeot 208 fra kun 9.585 kr. i 3 måneder alt inklusiv. Du skal ikke lægge en udbetaling eller betale et depositum. Det er kun den månedlige udgift, du skal betale. Når de tre måneder er gået, kan du prøve flere modeller til, så du kan se, hvilken bil der falder i din smag. Så er du mere parat til at købe, hvis du foretrækker at være ejer.

Sporty bil til blandet kørsel

Er du til en sporty bil, der har rene linjer og et lækkert interiør, er en Peugeot 208 helt sikkert noget for dig. Det er en blanding mellem en hatchback og en sedan, hvorfor den egentlig er ret rummelig uden at være for stor. Den er perfekt til dig, der kører blandet kørsel og gerne vil have en alsidig, sporty bil, der samtidig er utroligt brændstoføkonomisk. Den er spækket med udstyr og er meget moderne.

Om du skal vælge den ene eller anden bil, er naturligvis helt op til dig. Og skal det være køb eller leasing, er også dit kald. Men er du i tvivl, og har du ikke råd til at smide så mange penge her og nu, er det nemt at komme i nærheden af en flot bil med korttidsleasing.

Vær den første til at skrive en kommentar

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*