Optimér sikkerheden i dit lokalområde – sådan gør du

Sponsoreret indhold.

Trafiksikkerheden er en topprioritet herhjemme. Derfor bruger kommunerne mange millioner på at optimere trafikken i de danske byer, men ofte er det ikke altid nok. Vi ser stadig forsvundne trafikskilte, manglende spejle i skarpe vinkler og meget andet, som typisk er en mangelvare i de mindre byer.

Vil du gerne have optimeret sikkerheden i dit lokalområde, kan du her læse mere om, hvordan du kan gribe det an, så alle kan føle sig trygge i trafikken.

Find frem til udfordringerne

Første step til at gøre din by mere sikker er selvfølgelig at danne et overblik over de udfordringer, byen står overfor. Det kan være mangel på et gadespejl i en skarp vinkel, hvilket gør det vanskeligt at se, om der kommer en modkørende bil. Det kan også være manglende hastighedsbegrænsning på små veje, hvor der bliver kørt lidt for stærkt.

Da du hverken kan eller må foretage ændringer selv, skal du i kontakt med kommunen. For at hjælpe kommunen bedst muligt på vej, kan det være en god idé at sende detaljerede oplysninger om udfordringen, så kommunen nemmere kan finde stedet og vurdere, om det er muligt at gøre noget mere.

Kontakt din kommune

Trafiksikkerheden er ofte noget, som din kommune står for. Kommunen står for at lave målinger og vurdere, om der er brug for nye tiltag for at stoppe eksempelvis fartbøller eller mindske risikoen for uheld.

Når du har en reel forespørgsel til kommunen, skal du kontakte den afdeling, som er ansvarlig for trafikken. Du kan nemt skrive en uddybende mail angående dine bekymringer, så afdelingen kan få et godt billede af, hvad situationen er. Jo mere detaljeret du er, desto bedre kan kommunen tage dit forslag op til overvejelse.

Kontakt Vejdirektoratet

Der er også mulighed for at kontakte Vejdirektoratet, hvis du eksempelvis oplever, at et skilt er blevet fjernet. Vejdirektoratet er en institution under Transportministeriet, som sørger for planlægning, drift og vedligeholdelse af statens veje. Her kommer du i kontakt med den afdeling, der kan give tilladelser efter loven om offentlige veje. Du kan også høre nærmere om de beslutninger, der er truffet i dit lokalområde.

Vejdirektoratet er den direkte vej til en myndighed, der har mulighed for at handle på situationen. Du skal også kontakte Vejdirektoratet, hvis du kan se et ødelagt gadespejl eller et manglende skilt, så det hurtigst muligt kan blive skiftet ud, og du kan føle dig tryg på vejen igen.

Vær den første til at skrive en kommentar

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*