Sådan bliver du klar til din køreprøve

Køreprøve. Alene begrebet kan få de fleste til at få svedige håndflader og en let forøget hjertefrekvens. For målet er så nært, og man kan næsten allerede mærke vinden i håret og den nye frihed, som et kørekort giver.

Men mellem dig og kørekortet står der en nervepirrende teoriprøve og en sommerfuglefremkaldende køreprøve. Og sørme om den motorsagkyndige, der skal have dig til køreprøven, ikke går under øgenavnet Dumpe-Frits. Så føles kørekortet lige pludselig milevidt væk.

Men bare rolig. Vi tager dig i hånden og guider dig, så du bliver fuldkommen klar til din køre- eller teoriprøve.

Husk at spise inden din prøve

’Uden mad og drikke, dur helten heller ikke’. Det samme gør sig gældende for personer, der skal til at op til en køre- eller teoriprøve. For der er nemlig langt større risiko for, at du laver fejl, hvis du ikke har fået noget at spise før prøven og derfor blot kører på reserverne. Så sørg for at indtage et solidt og proteinrigt måltid på dagen, hvor du skal til prøve.

Et andet godt tip er at spise en banan inden prøven. Den hjælper nemlig ved at holde på vandet i kroppen, så din nervøse tissetrang forhåbentligt bliver dæmpet en smule.

Hold hovedet koldt, hvis du laver en fejl

Ja, der er temmelig stor chancen for, at du kommer til at lave en eller anden form for fejl, når du enten er til teori- eller køreprøve. Det vigtigste er dog, at du ikke lader dig slå ud af det. For hvis du dvæler for meget ved det, du har gjort forkert, så er sandsynligheden for at du laver flere fejl også noget større.

Forestil dig for eksempel, at du misforstår et spørgsmål i din teoriprøve. Og nu sidder du og bryder din hjerne med, hvad du burde skrive i stedet. Imens bliver næste spørgsmål læst op, så du får ikke fat i sammenhængen. Og pludselig har du lavet rod i to spørgsmål i en prøve.

Ergo: laver du en fejl, så træk en streg i sandet og kom videre. Så er der større chance for, at det lykkedes dig at komme godt igennem prøven, når du hele tiden har fokus på det, der sker her og nu.

Øv dig sammen med en erfaren billist

En stor del af det at lære at køre bil er at være en del af trafikken. Derfor bør du – mens du stadig er i færd med at tage kørekort –være opmærksom i trafikken, så du lærer dens puls og rytme at kende.

Du kan eventuelt prøve at alliere dig med en erfaren billist. Gør det derefter til en vane, at vedkommende skal stille dig spørgsmål undervejs, så du øver dig i at blive opmærksom på det, der sker i trafikken. De kan stille dig spørgsmål som ”hvad betyder disse færdselstavler”, ”hvem skal holde tilbage for hvem her”, ”hvor hurtigt må man køre her” og så videre. Det giver rigtig god træning.

Du kan også aftale, at du speaker deres kørsel. Forstået på den måde, at de skal gøre, hvad du siger, og at du guider dem. Derved skal du fortælle vedkommende, hvornår de skal begynde at bremse ned, hvornår de skal signalere, eller hvordan de skal holde sig på vejbanen. Den erfarne billist kan sagtens rumme dette og tage de rigtige beslutninger, hvis dine anvisninger ikke skulle holde helt stik.

Vær den første til at skrive en kommentar

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*