Sådan forbliver du en eksemplarisk bilist i trafikken

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

I Danmark kan du begynde at tage dit kørekort som 17-årig. Så længe du har en erfaren bilist ved din side, kan du så småt kalde dig selv for bilist. Du skal selvfølgelig gennem et helt forløb hos en køreskole, hvor du får terpet teori, forfinet kørefærdigheder og prøvet kræfter på glatbanen.

Når kørekortet endelig er i hus, er du klar til at begive dig ud i trafikken. Med tiden siver hele den teoretiske læring stille og roligt ud af hovedet. Det kan have store konsekvenser – både sikkerhedsmæssigt og økonomisk!

Forøg sikkerheden og genopfrisk førstehjælpskurset

Før du kan få et kørekort stukket i hånden, skal du bestå et førstehjælpskursus. Hvis du allerede har kørekortet godt begravet i din pung, kender du allerede til begreber som ABC-princippet, førstehjælpens fire hovedpunkter og aflåst sideleje.

Selvom alle bilister har stiftet bekendtskab med livsreddende førstehjælp, kan det for mange være mange år siden. For både din egen og dine medmenneskers skyld kan det være en god idé at genopfriske de mange trin ved førstehjælp.

For at holde det ved lige kan du engang i mellem gennemgå simulationstræning. Øvelse gør som bekendt mester. I det her tilfælde kan mesteren redde liv. Hvis uheldet er ude, vil du være dig selv evigt taknemmelig for at sætte tid af til at lave simulationstræning. Det er virkelig en vigtig egenskab hos en eksemplarisk bilist!

Glemt teori kan gå ud over pengepungen

Simulationstræning er ikke det eneste, en god bilist bør genopfriske. Teoritimer fylder en stor del, når du skal tage et kørekort på køreskolen. Skiltning, aftegninger på vejen og bilens indre sammensætning er måske ikke det mest ophidsende i verden. Det er til gengæld yderst vigtigt i praksis.

Endnu engang vil du gøre dig selv en kæmpe tjeneste ved at genopfriske teorien fra køretimerne. Du vil ikke mindst få fuldstændig styr på, hvordan du skal aflæse de mange tegn i trafikken. Der er utroligt mange forskellige tegn i forbindelse med kørsel. Nogle af dem stødte du højst sandsynligt kun på en enkelt gang i teoritimerne.

Selvom du ikke kunne huske netop det ene tegn i teoriprøven, så kunne du bestå. Du måtte trods alt have op til fem fejl. Desværre kan én fejl i trafikken være afgørende for både din sikkerhed og pengepung. Dæk dig selv ind ved at genopfriske teoritimerne. I mange tilfælde vil du derved undgå uheld og trælse fart- og parkeringsbøder!

Hold din kørsel ved lige

Simulationstræning og teori er begge egenskaber, som du skal besidde som en eksemplarisk bilist. Derudover kræver det selvfølgelig, at du jævnligt kører dig en tur. At køre er til dels ligesom at cykle. Hvis du først har lært det, sidder det på rygraden.

Til tider vil der være behov for, at man lige få genopfrisket køreteknikkerne. Hvis der er gået lang tid mellem køreturene, er dine køreevner muligvis blevet lidt rustne. Sørg for at genopfriske din kørsel på en god og fornuftig måde. Tag din tid til at lave simulationstræning, genopfriske teori og vedligeholde din kørsel.

Vær den første til at skrive en kommentar

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*