Sådan kan du nemt vaske din bil selv

Følgende artikler er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til i artiklen.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det er nemt og hurtigt at få vasket sin bil i en vaskehal. Ikke desto mindre er dette ikke særlig godt for miljøet, og desuden giver vaskehallen blot en overfladisk rengøring af bilen frem for en mere dybdegående og ordentlig rengøring. Derfor anbefales det, at man selv vasker sin bil ved hjælp af egen håndkraft. På den måde er du garanteret et længerevarende og bedre resultat, og her i artiklen vil du blive præsenteret for gode råd til vask af bil.

 

Derfor er en regelmæssig bilvask en fornuftig idé

Din bil bliver konstant udsat for forskellige materialer såsom jord, grus og salt på landevejene, hvorfor det er vigtigt, at man sørger for at vaske den regelmæssigt. Det er nemlig med til at forlænge levetiden på bilen, og det mindsker således udgifterne på eventuelle reparationer i fremtiden. Det er heldigvis også nemt og simpelt at vaske sin bil selv, da du blot skal bruge nogle helt basale materialer såsom en mikrofiberklud og et mikrofiberhåndklæde, og herefter er du klar til at gå i gang.

Vask bilen sektion for sektion

Først bør du tjekke, at alle døre og vinduer i bilen er lukket, og dernæst begynder du blot at vaske bilen. Her er det nemmest, at du går systematisk til værks og vasker sektion for sektion. Begynd eventuelt med taget og arbejd dig derefter nedad. Når du har vasket en sektion, bør du skylle området med rent og koldt vand. Det kan du enten gøre ved hjælp af en spand eller en vandslange. Tør desuden af med håndklæde i stedet for at lade bilen lufttørre. Da den nederste del af bilen og hjulene oftest er mest beskidte, bør de steder vaskes til sidst.

Tør bilen af med et håndklæde i stedet for at lade den lufttørre

Til rengøring af fælgene kan du enten anvende en klud eller en børste, og såfremt der er meget jord på dem, bør du først spule det af med en vandslange. Derefter er det tid til at skylle bunden af bilen, og når du er færdig, skal du tørre bilen rigtig godt af med et mikrofiberhåndklæde. På den måde mindsker du nemlig risikoen for pletter og skjolder. Såfremt du vurderer, at der er behov for det, kan du vælge at polere med bilvoks efter endt rengøring. På den måde opnår du nemlig et endnu flottere resultat, da lakken på din bil dermed vil skinne mere og have en pænere finish. Ved at anvende disse simple råd til vask af bil garanteres du et bedre og længerevarende resultat.

Vær den første til at skrive en kommentar

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*