Sådan kommer du godt fra start, når du lige har fået kørekort

Det er en glædesdag, når man endelig får det kørekort. Det kørekort, som man har kæmpet sig igennem lange eftermiddage med teori for. Og selvom du måske først forestiller dig selv cruise afsted på landevejene med høj musik og nedrullede vinduer, kan det ved nærmere tanke også føles som en stor udfordring pludselig selv at skulle køre i bilen alene for første gang. Det er ikke en skidt ting. Tværtimod kan det indikere, at du er en ansvarsbevidst bilist. Heldigvis er der en række ting, som kan være en hjælpende hånd, når du lige har fået et kørekort.

Erfaring kommer i mange former

Selvom det måske ikke lyder så fristende at have din far siddende på forsædet, kan det være en god idé at have en erfaren bilist med sig. Fordi selvom man har haft mange køretimer, vil der altid være nogle nye situationer. Hvis du føler dig irritabel bare ved tanken om din fars bemærkninger, kan en regel være, at den erfarne bilist kun siger hver tredje ting højt, som personen har lyst til at kommentere på. Hvem ved, måske ender det faktisk med, at din far har mere tiltro til dig end før.

Sådan undgår du de skæve lygtepæle

”Øvelse gør mester,” lyder en gammel vending, og der er måske noget om snakken. Selvom du nu har fået dit kørekort, er der stadig nogle ting, som kun kommer med erfaringen. Måske hører du til dem, som synes, det er svært at afstandsvurdere, når du skal lave den berygtede parallelparkering, eller dem, som altid er nervøse for, om der er et lille barn bag bilen på parkeringspladsen.

Heldigvis er der en række ting, du kan gøre for ikke at lade nervøsiteten afholde dig fra at komme afsted. Hos specialkamera.dk er de specialister inden for kameraer og alarmer, herunder et bakkamera. Der forhandles flere forskellige modeller på specialkamera.dk, alt efter hvad dine individuelle behov er, eksempelvis bakkameraer med nattesyn eller med 7” kvalitetsskærm. Bakkameraene fås i forskellige prisklasser. Men sammenlignet med hvad prisen kan ende med, hvis du bakker ind i naboens spritnye BMW eller lygtepælen på parkeringspladsen, må pengene siges at være godt givet ud.

Et kamera kan være din forsikring

Det kan også være, at din far, mor eller en tredje er nervøs for, hvilken stand de får bilen tilbage i, hvis de låner bilen ud til dig. Her kan specialkamera.dk også være til stor gavn, da de forhandler forrudekameraer. Og netop forrudekameraet kan være din forsikring, hvis du bliver indblandet i en trafikulykke, da kameraet optager alle trafikhændelserne. Kameraet monteres let med en sugekop i forruden og kan optage uafbrudt, mens du kører bil.

Så uanset om du er nervøs for selv at skulle parallelparkere uden en kørelærer ved siden af eller gerne vil overbevise din far om, at det altså ville være ret smart, at du selv kan køre til træning (og desuden også kan hente dem efter julefrokosten), er der hjælp at hente for dig, som lige har fået dit kørekort.

Vær den første til at skrive en kommentar

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*