Sikker og tryg på vejene

Motorvej

Glæden ved at få sin første bil og æren af at kunne kalde sig officiel bilejer har det med at overskinne de praktiske udfordringer og opgaver, som også følger med i købet. At få adgang til de danske veje indebærer nemlig både ansvar og risici, og det handler om, som ny bilejer, at give sig selv de bedste betingelser for at undgå situationer, der koster mange ressourcer. Der er med andre ord nogle forsikringer, som det er en god ide at have, men som ikke er ret pligtige, og som derfor godt kan blive overset af nogle. Derfor kan du i dette indlæg finde et hurtigt, men godt overblik over, hvilke forsikringer der er værd at overveje i forbindelse med bilkøb.

Styr på forsikringerne

Når man modtager sit kørekort, har man et officielt bevis på, at man er certificeret til at køre bil, men det betyder dog ikke, at man er er uden for risikozonen, når det kommer til trafikuheld – små som store. Derfor er det lovpligtigt at have en ansvarsforsikring, der gør, at når man får pålagt ansvaret for et uheld, har man en forsikring i ryggen til at dække omkostningerne. Dog er det sjældent sådan i trafikuheld, at det kun er den ene af parterne, der får skader på bilen, og derfor er det nærmest et krav, at du også har en bilforsikring, der dækker skader på din egen bil. De fleste danskere vælger den såkaldte kaskoforsikring, der fungerer som en lidt udvidet forsikring. Ud over at den dækker førnævnte, er du også sikret mod ting som tyveri, hærværk og brand i forbindelse med din bil. Som med så mange andre forsikringer er det en god ide at give en lidt højere ydelse og dermed være helt dækket ind – især når det gælder bilen, som er forbundet med så høj værdi.

Vejhjælp

Det er ikke kun økonomisk, man kan komme galt afsted, hvis man ikke har bilen ordentlig forsikret. Når man er på farten, er man ret afhængig af bilen, når det kommer til transport, så hvis bilen pludselig står af, har man et problem. Her er der naturligvis behov for vejhjælp, og med mindre man er forsikret i form af et abonnement, kan det hurtig enten blive meget dyrt eller stjæle enormt meget tid. Derfor er det en rigtig god ide at have et abonnement på vejhjælp. Selvom det kan være fristende at bruge de samme penge på et andet, lidt sjovere abonnement, bør det anses som en fast udgift i forbindelse med det at have en bil. De fleste oplever på et tidspunkt som bilejere at gå i stå på landevejen, og her er det rart at kunne tilkalde sin serviceudbyder og være sikker på, at hjælpen er fremme inden for en overskuelig tidsperiode, at det ikke kommer til at koste en halv formue og desuden, at man selv kan vælge hvor bilen skal på værksted, hvis den ikke bliver fikset på stedet.

Vær den første til at skrive en kommentar

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*