Vinter: Er din bil klar til vinteren anno 2018?

Følgende artikler er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til i artiklen.

Selvom kalenderen stadig bevæger sig inden for sommer, er vi snart på vej ind i efteråret og vintermånederne. Det danske vejr er kendetegnet ved meget vekslende vejrforhold, hvor der ikke er langt imellem efterår og vinter. Det er derfor vigtigt at forberede din bil på disse skiftende vejforhold især af sikkerhedsmæssige grunde. Læs med her, hvordan du gør din bil klar til efterår og vinter.

Gå aldrig på kompromis med vinterdæk

Vinterdæk er essentielt til din bil, for at den kan færde sig på de danske efterårs- og vinterveje. Vejene kan hurtigt få en meget kold temperatur, hvilket kan give glatte veje. Det er derfor altafgørende, at du får vinterdæk på i god tid. Det gode ordsprog ”bedre sent end aldrig” kan være en farlig filosofi. Venter du for længe med at skifte sommersutterne ud med et par gode vinterdæk, kan du, før du ved af det, komme i uføre med bilen på de glatte danske veje.

Grunden til, at vinterdæk er så vigtige, er egentlig meget enkel. Når temperaurene begynder at dale ned omkring og under frysepunktet, kan det blive sværere for bilens dæk at få et ordentligt vejgreb. Vinterdæk har typisk et dybere dækmønster end sommerdæk. De vil derfor bedre kunne få et ordentligt vejbred end sommerdækkene. Det er essentielt at få skiftet dækkene, inden bed sne og frostgrader melder sin ankomst. Det er derfor bedre at følge ordsproget ”jo hurtigere, desto bedre”. På den måde mindsker du risikoen for at opleve ubehagelige kuretur hen ad vejen, fordi din bil ikke har ordentligt vejgreb. Læs alt du skal vide om vinterdæk i denne guide.

Din bil har brug for mere end bare vinterdæk

Selvom vinterdæk anses for at være noget af det vigtigste, når bilen skal gøres klare til efterår og vinter, er der flere ting, der er en god idé at tænke på for at sikre bilen mod de hårde frostgrader. Mange af os har sikkert prøvet at sætte gang i sprinklervæsken, uden der er sket noget som helst. Den har simpelthen været frossen. Det kan være rigtig træls i den situation, hvor din forude virkelig trænger til en kærlig hånd. Det er derfor en god idé at få skiftet sprinklervæsken ud med en, der er lidt mere hårdfør i forhold til høje frostgrader.

Din bil har andre væsker, der også kan blive udsat for et kuldechok. Bilens kølervæske kan også være en god idé at skifte ud med en vinterudgave, der kan klare frostgraderne, når de når sit højdepunkt. Ved at bruge en kølervæske, der er specielt velegnet til vintertemperaturene, sikrer du, at motoren er frostsikret.

Forventes der temperature under frysepunktet, kan det være en fordel at anvende silikone rundt ved bilens lister ved bildørene. De kolde temperature kan få dørene til at fryse fast. Det kan være rigtig træls, når man står og skal til at afsted i en fart. Silikonen kan sørge for, at dine bildøre ikke fryser fast, når vinteren har indtruffet sig. Er du dog mere stadigvæk i tvivl, kan du spørge din mekaniker. Se mere her.

Ekstra vintertips

Et ekstra lille tip er altid at være forberedt på det værste, når du går vinteren i møde. Der kan ske meget, når der pludselig bliver glat på vejene, eller det ikke er til at komme frem pga. snedriver og fygning. Dit batteri bliver hurtigere afladt i kulden. Det er derfor en god idé altid at have startkabler i bilen. På den måde kan en forbipasserende hjælpe dig i gang, hvis du skulle være løbet tør for strøm. Derudover er det altid en god idé at have tæpper o.l. liggende i bilen, hvis du er endt i en snedrive, hvor der ikke kommer så mange biler forbi.

Vær den første til at skrive en kommentar

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*